GHOST RIDER “Vengeance Forever” : Η Φλόγα δεν έχει σβήσει…

by Αντρέι Κοτσεργκιν

Never Thought I’d Last This Long…”

Ο Johnny Blaze aka Ghost Rider επιστρέφει και αποφασίζει να κάνει μερικά τατουάζ.

Βέβαια εδώ γινόμαστε μάρτυρες ενός παράδοξου:

Συνήθως τα τατουάζ έχουν σκοπό να αποτυπώσουν μια ανάμνηση επάνω στο κορμί μας. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση τα τατουάζ ξετυλίγουν και υπενθυμίζουν ή ακόμη και αποκαλύπτουν στον κάτοχο τους την , φλεγόμενη και βαριά, κληρονομιά που φέρει επάνω του.

Μια κληρονομιά που ενώ ξεκίνησε ως “Κατάρα” τελικά κατέληξε να εξελιχθεί σε κάτι το σπουδαίο…

Μέσω του GHOST RIDER : Vengeance Forever η MARVEL τιμά και εξυμνεί την παρουσία και την προσφορά του ομώνυμου αντιήρωα.

Η διαδικασία αυτή σημειώνεται μέσα από μια ιστορική αναδρομή που μας θυμίζει (ή διδάσκει στους νεώτερους αναγνώστες) την φοβερή διαδρομή που έχει χαράξει ένας χαρακτήρας ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο εξώφυλλο του πέμπτου τεύχους της MARVEL SPOTLIGHT ανθολογίας, τον Αύγουστο του 1972.

O Benjamin Percy (σενάριο) αντιστρέφοντας την “δύναμη” που έχει η τέχνη της δερματοστιξιας φροντίζει να ταξιδέψει τον αναγνώστη σε διαφορετικές εποχές και εκδοχές του Ghost Rider και να δημιουργήσει μια σύνδεση ανάμεσα σε αυτές και τον Johnny Blaze.

Ο συγγραφέας τιμάει τον Johnny όμως ταυτόχρονα αναγνωρίζει ότι η μυθολογία της φλεγομενης νεκροκεφαλής δεν περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω του.

Κάθε Rider πρόσφερε κάτι το μοναδικό, τόσο στην μυθολογία όσο και στους αναγνώστες της εκάστοτε γενιάς, και αυτό το comic είναι αποφασισμένο να αναδείξει ακόμη περισσότερο την προσφορά τους.

Το σενάριο αν και φαινομενικά απλό στην πραγματικότητα είναι άκρως ευρηματικό. Διακρίνεται από νοσταλγία, περιπέτεια και σκοτάδι αλλά και από άφθονο ρομαντισμό. Σου δίνει να καταλάβεις γιατί ύστερα από μισό αιώνα κολασμένης ύπαρξης η φλόγα του GHOST RIDER δεν λέει να σβήσει!

Πάντως εκεί που πραγματικά γκαζωνει αυτό το επετειακό και “King Size” comic είναι στο artwork που το ντύνει…

Ο Juan José Ryp ελίσσεται, με τόλμη αλλά και αξιοθαύμαστη ισορροπία, ανάμεσα σε διαφορετικά είδη σχεδίου και με αυτή τη μέθοδο φροντίζει να αποτυπώσει τα Highlights της GHOST RIDER μυθολογίας.

Από την Άγρια Δύση…

μέχρι την μοντέρνα εποχή…

…η διαδρομή είναι συναρπαστική και προσφέρει υπέροχα αξιοθέατα!

Texiera , Kubert , Saltares …o Ryp φροντίζει να αποδώσει φόρο τιμής σε όλους τους “καβαλάρηδες” που έτρεξαν τον τίτλο επί πενήντα ολόκληρα χρόνια και ταυτόχρονα αφήνει την δική του υπογραφή στα κατάστιχα της ιστορίας.

Επίσης δεν ξέρω αν είναι απλά ιδέα μου αλλά ο δικός του Johnny Blaze εκπέμπει έντονα Steve McQueen vibes !

Καθώς παρακολουθείς τον Ghost Rider να καβαλάει την μοτοσικλέτα του έχοντας στο πλευρό του παλιούς συμμάχους (και ίσως ενίοτε και αντιπάλους) μονάχα δέος και συγκίνηση μπορείς να νιώσεις…

Άψογη δουλειά σημειώνεται και στους χρωματισμούς.

Ο Bryan Valenza επιλέγει μια χρωματική παλέτα που αποτελείται από σκούρα χρώματα, τα οποία συμβολίζουν το σκοτάδι που διαπνέει την μυθολογία του ήρωα αλλά και τα οποία εκπέμπουν μελαγχολία και που παράλληλα δίνουν έξτρα λάμψη στην πυρήνα λαίλαπα που κινείται ανάμεσα σε αυτά.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα τατουάζ που διηγούνται την ιστορία. O Ryp λειτουργεί σαν ένας μεθοδικός tattoo artist που φρεσκαρει ένα παλιό τατουάζ, χωρίς όμως να παραλείψει να αφήσει και τις δικές του υπέροχες πινελιές επάνω του.

Όλα τα παραπάνω συμβάλουν στο να απολαύσουμε και να θαυμάσουμε μερικά “κολασμέναsplashes !

Η βελόνα προκαλεί έναν πόνο που φροντίζει να εξελίξει το χάραγμα μιας ανάμνησης σε διαδικασία μυσταγωγικη. Στην περίπτωση του Johnny Blaze ο ρόλος της είναι να καταστήσει ακόμη πιο έντονη την κατανόηση του ρόλου αλλά και της κληρονομιάς του.

Στο GHOST RIDER : Vengeance Forever οι Percy και Ryp σε βάζουν επάνω σε μια μοτοσικλέτα νοσταλγίας και συνθέτουν λαμπρές σκηνές της GHOST RIDER ανθολογίας.

Κυρίως όμως σου υπενθυμίζουν γιατί αυτός ο αντιήρωας αρνείται πεισματικά να “σβήσει” στο πέρασμα των εποχών

A High Octane Life’s The Only One Worth Living.”

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Design a site like this with WordPress.com
Get started